13:26 pm
15 Декември 2019
Микрофинанс ООД Пловдив
Счетоводни новини

Новини


Неплатени глоби

Неплатените в срок задължения към държавата ще се удържат от заплатата

 

Работодателите на лицата, които имат дългове към КАТ и други държавни институции, както и неплатени данъци, ще бъдат информирани официално, за да удържат от заплатите на служителите си неплатените навреме суми. Всеки управител на фирма ще прецени и дали да не оповести публично кои от наетите в дружеството му лица не са били коректни или са забравили да платят стари задължения към бюджета.

 

Междувременно от НАП съобщиха, че заплатите на много данъчни служители са запорирани, след като се е установило, че не са си плащали наложени им глоби, както и други задължения. Стана ясно, че над 400 данъчни служители са натрупали стари глоби към КАТ, а около 30 не са внесли дължими налози за притежавано от тях движимо и недвижимо имущество.

 

Установено е още, че въпреки че си спестяват плащанията към други институции, всички данъчни служители стриктно плащат данъците си върху доходите, които се събират от Националната агенция за приходите.

 

От НАП заявиха, че със сумите от запорираните заплати ще се погасят натрупаните дългове. За неплатени стари задължения към различните държавни институции в момента се проверяват служителите на финансовото министерство, а от средата на месец март ще започне проверка на всички, работещи в държавния сектор, които са около 50 000.

 

От началото на годината Агенцията за държавни вземания се вля в Националната агенция за приходите. Така приходната агенция вече отговаря и за неплатените в срок задължения.